De 3 van Sminia old

wonen zoals jij dat wilt in hartje burgum

De 3 van Sminia

Hoe ziet jouw ideale appartement in hartje Burgum eruit? Wil je kopen of liever huren? Compact of juist royaal wonen? Een eigen balkon of dakterras of een dakterras delen met andere bewoners? In De Edelman, De Werkman en De Koopman – samen De 3 van Sminia – kan het allemaal.

Welk woongebouw en welk appartement je ook kiest; in alle gevallen woon je aan of bij een prachtig plein, dat een ‘groene loper’ naar het winkelgebied vormt. De appartementen zijn allemaal klaar voor de duurzame toekomst. Ze zijn gasloos, energiezuinig, goed geïsoleerd en uitgerust met een luchtwarmtepomp in combinatie met vloerverwarming.

Het ontwerp van De Edelman is een knipoog naar de Glinstrastate, een rijksmonument uit 1855. Het woongebouw telt straks 4 koopappartementen, waaronder een penthouse met maar liefst twee dakterrassen.

De architectuur van De Koopman verwijst naar historische koopmanshuizen en grachtenpanden. Het gebouw op de kop van de Tjibbe Geartsstraat herbergt 12 koopappartementen met balkon.

Opgetrokken uit rode bakstenen herinnert het ontwerp van De Werkman aan de Friese melkfabrieken en pakhuizen van weleer. Dit woongebouw omvat 16 huur- en/of koopappartementen en een gemeenschappelijk dakterras.